Agile ontwikkelen van leeraanbod als antwoord op de businessvraag

Antwoord kunnen geven op ontwikkelvragen van de business


Toelichting:  
Agile werken en scrumsessies. Dat is wat je tegenwoordig steeds meer hoort. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in en hoe pas je dit toe in je eigen organisatie?

Inhoud workshop:
“Agile ontwikkelen van leeraanbod als antwoord op de business-vraag bij ABN AMRO”

Het HR Development Centre van ABN AMRO wilde op een agile manier antwoord kunnen geven op ontwikkelvragen van de business. Hoe begin je als HR-afdeling met deze hele nieuwe manier van werken en waar liggen de uitdagingen? Bij ABN AMRO zijn ze ‘gewoon’ aan de slag gegaan met een specifiek vraag uit de business. Leren door te ervaren!
 
Spannend, want alles was onzeker. Maar toch ging dit proces met een enorme snelheid. Het team werd samengesteld en in 4 korte sprints was het Minimum Viable Product klaar. Twee weken later werd het MVP al gepilot bij de business!
 
Het lijkt een onomkeerbaar proces om de SCRUM-methode te gebruiken om ontwikkelvraagstukken uit de business op te pakken. Wat hiervan uiteindelijk het effect is op leren binnen ABN AMRO moet zich nog uitwijzen.

Terugkijkend op het proces zijn er wel waardevolle lessen geleerd én gedeeld via vlogs in de HR Development Centre Community.

Wil jij meer weten over deze aanpak? Sandra Fayers (Learning & Development Consultant, Douwe Egberts) en Barbara Gharbaran(Leadership Development Expert, Seven Keys) wisselen graag alle ervaringen en inzichten met je uit.


Datum:
* donderdag 14 december
Tijd:
* 10.00 -12.00 uur
Locatie:
* Rotterdam, Schaardijk 211 – host is Van Oord
Aanmelding:
* Alleen voor NSCU leden via: nscu@nscu.nl, max. 2 deelnemers per organisatie