Agenda

Er worden binnen de NSCU voor en door leden het hele jaar door face to face- en online ontmoetingen gefaciliteerd. Zie wat er dit jaar gepland staat. Aanmelden voor deze ontmoetingen en bijeenkomsten is exclusief voor leden en gebeurt via het online ledennet.

Agenda 2019


22 Januari 2019

Re-shape your Leadership Development Strategy!

Bijeenkomst Internationale Kring én Senior academies – dinsdag 22 januari 2019, inloop 14.00 uur, aanvang 14.30 uur.

De NSCU heeft een traditie in het bij elkaar brengen van leerprofessionals binnen een branche met als doel van elkaar te leren; de zogenaamde ‘Kringen’. De Internationale kring is er daar één van. Deze groep organiseert bijeenkomsten voor NSCU en NVO2-leden met een vraag en/of thema opdracht. De groep is in 2018 al tweemaal bijeen geweest, 22 januari komen wij opnieuw samen.

Wij nodigen je graag uit voor de volgende bijeenkomst op 22 januari te Rotterdam. Wij zij dan van harte welkom bij de Van Oord Academie, winnaar van de NSCU-NVO2 Award 2018!

Thema: re-shape your  Leadership Development Strategy!

“Organizations need to rethink on how to develop their leaders at all levels in order to prepare them for organizational change, their next career step, improving today’s performance and equipping them to solve immediate leadership issues. Re-shaping the corporate L&D strategy can deliver these ambitions but implies a massive transformation from today’s dominant career-step and face-to-face learning approach. This requires skills and courage from L&D leaders and a clear vision of how to structure & offer a best-practice leadership development framework to deliver on the promise.”

Jan Rijken, Director, CrossKnowledge Learning Institute en lid van de Raad van Advies van de NSCU, zal aan de hand van het leadership development framework vertellen welke skills daarvoor nodig zijn.

Hierbij alvast de link https://learningwire.crossknowledge.com/leadership-strategy/ naar een artikel van Jan over dit onderwerp.

Programma:

14.00 uur     Inloop
14.30 uur     Korte introductie Brenda Slagter en nieuws over fusie 
14.45 uur     Presentatie over de Van Oord Academie
15.00 uur     Re-shape your Leadership Development Strategy, Jan Rijken
16.00 uur     Reflection and ‘what do you need’?
17.00 uur     Afsluiting en networking
18.00 uur     Einde

Houdt dit onderwerp jou bezig, of wil je er meer over weten? Meld je dan aan! Houdt het een collega van je bezig? Stuur het door!

07 Februari 2019

Wat betekenen Data Driven Decisions voor corporate L&D?

Korte omschrijving
De afgelopen jaren zijn “Big Data” en “Business intelligence” toverwoorden geworden in veel organisaties. Bedrijven zoals Google en Facebook hebben de trend gezet door het browsegedrag van hun gebruikers te loggen en hier analyses op los te laten. De advertenties, en daarmee de inkomsten van deze organisaties, worden volledig gestuurd door deze analyse van het browse gedrag van de bezoekers. De advertenties kunnen “op maat” aan een speciale doelgroep getoond worden. Hierdoor is een advertentie via deze partijen waardevoller dan een advertentie in de traditionele media. Bedrijven zoals Amazon, Booking.com en Bol.com hebben dit model verder uitgewerkt door hun dienstverlening en productenaanbod aan te passen op deze analyse van het browse gedrag van hun bezoekers en klanten.

De afgelopen jaren is deze analyse van “Big Data” niet meer voorbehouden aan de internet dienstverleners en internetwinkels, maar wordt deze door steeds meer organisaties overgenomen. Middels “Big Data” zijn steeds meer organisaties het gedrag van hun (potentiele) klanten gaan analyseren en hun marketing inspanningen gaan inrichten op het daadwerkelijke gedrag van deze (potentiele) klanten. Zowel Human Resource (HR) als Learning & Development (L&D) bleven achter bij deze trend. Momenteel is dit wel aan het veranderen. Maar wat betekent deze verandering nu voor HR en L&D?

John May
John is Learning Solution Architect met een passie voor de combinatie van Learning & Development en Informatie Technologie. Hij heeft bij Nederlandse Spoorwegen en Capgemini en haar klanten innovatieve leertrajecten vorm gegeven. Hij adviseert senior management over de businessmodellen en (leer)technologie rond de logistieke en didactische processen van het organiseren van leren. 

 
Programma:
09:30 uur     Inloop
10:00 uur     Korte introductie en nieuws over fusie NSCU/NVO2
10:15 uur     Presentatie van de ‘host’ Academie en hun Data Driven Decisions
10:45 uur     Data Driven Decisions door John May
11:45 uur     Reflectie and next steps
12:30 uur     Afsluiting en einde

 

14 Februari 2019

De AcademySpiegel: sluit jouw academie aan bij de strategie van je organisatie?

Korte omschrijving
Afgelopen jaar hebben we de eerste versie van de AcademySpiegel gelanceerd en hier willen wij de komende jaren mee verder – zodat we een barometer voor Academies in portefeuille hebben. Op 14 februari kijken we naar de eerste totaal resultaten en vanzelfsprekend ook hoe we de AcademySpiegel verder kunnen benutten en verbeteren.

Wij hebben al veel ingevulde spiegels mogen ontvangen. Afgelopen jaar (2018) lagen de ingevulde spiegels ook ten grondslag aan de keuze voor de AcademyAward. Door de Award commissie is een selectie gemaakt en drie organisaties hebben tijdens het jaarcongres een pitch mogen houden. Het publiek koos uiteindelijk Van Oord Academy als de winnaar van de AcademyAward 2018.

Wij hebben ook vragen gekregen van organisaties die het lastig vonden de resultaten te interpreteren en te gebruiken bij het maken van strategische keuzes. Daarom organiseren we op 14 februari een bijeenkomst rond het werken met de AcademySpiegel. Je bent van harte welkom als je de AcademySpiegel al eens hebt ingevuld en je wellicht vragen hebt, maar ook als je nieuwsgierig bent naar wat de spiegel voor jouw organisatie kan betekenen.

Programma:
09:30 uur     Inloop
10:00 uur     Korte introductie en nieuws over fusie NSCU/NVO2
10:15 uur     Presentatie
10:45 uur     AcademySpiegel
11:45 uur     Reflectie and next steps
12:30 uur     Afsluiting en einde


Zij zijn al lid van NSCU:

Word ook lid!