Over ons

De Nederlandse Stichting voor Corporate Universities (NSCU) is in 2001 opgericht door een klein groepje academy managers en L&D experts. Zij wilden hun eigen academies doorontwikkelen en anderen helpen hetzelfde te doen om zo samen de volgende stap in corporate learning te maken. Vandaag zijn er ruim 50 academies aangesloten.

Onze doelstelling:


De NSCU heeft tot doel het laten schitteren van corporate academies door het delen van kennis en ervaring. We ondersteunen academies in hun bijdrage aan de realisatie van de strategie (en daarmee aan het succes) van hun organisatie.

Dit doen we door thought leader te zijn op het vlak van corporate learning.

De NSCU is hét platform dat opinies verbindt, voor corporate academies en learning professionals in Nederland (en daarbuiten) dat kennis en ervaring maakt, bundelt en verspreidt. We richten al onze activiteiten hierop.

Onze missie


Wij:

• zijn een netwerk van kennis en ervaring experts op het gebied van leren en ontwikkelen, bouwen van academies en in het ontwikkelen van leerlijnen.
• bieden mogelijkheden om expertise on- en offline te delen.
• maken (inter)nationale trends en ontwikkelingen zichtbaar.
• zetten academies op scherp m.b.t hun kwaliteit en toegevoegde waarde

Directie & bestuur


Brenda Slagter is sinds 1 januari 2017 aangetreden als directeur van de NSCU. Samen met Mirjam Denneman, als ondersteuner, heeft zij de dagelijkse leiding over de NSCU. In nauwe samenwerking met het vijfkoppige bestuur bepaalt Brenda het beleid en is ze de verbindende schakel tussen leden. Als directeur zet Brenda zich in om de kennis en ervaring van leden te ontsluiten, te verbinden en (zowel binnen de NSCU als daarbuiten) te verspreiden.
Het bestuur en de raad van advies zijn gevuld met diverse senior experts en leiders op het vlak van L&D uit de profit en non-profit sector.

Samenwerkingspartners


De NSCU werkt sinds 2017 samen met een aantal businesspartners die ons op verschillende manieren hebben ondersteund en gesponsord op diverse wijzen bij onze activiteiten zoals het jaarcongres. Zij onderscheiden zich door hun innovatieve en kwalitatief hoogwaardige aanpak en dragen daarmee bij aan het verhogen van het niveau van corporate leren in Nederland (en daarbuiten).


              Ook interesse in een dergelijke manier van samenwerken met ons? Neem contact met ons op: nscu@nscu.nlZij zijn al lid van NSCU:

Word ook lid!